Cum ne influenteaza fiecare faza lunara?

Ai observat ca starea ta de spirit se schimba in functie de etapa lunii in care te afli? Soarele si razele sale promoveaza optimismul si vitalitatea, dar Luna, ca regina a noptii, exercita si ea o forta asupra energiei noastre.

Dar cum ne influenteaza Luna? In continuare, va vom spune care sunt diferitele faze lunare, in ce constau si ce efecte au asupra starii noastre de spirit.

Luna prezinta diferite aspecte in rotatia ei in jurul Pamantului in functie de pozitia sa fata de Soare. Se stabilesc astfel fazele lunare : noua, in crestere, plina si in scadere intr-un ciclu evolutiv care dureaza 28 de zile. In aceasta perioada, exercita o putere diferita asupra Pamantului si asupra noastra in functie de pozitia sa.

Este capabil sa modifice cresterea marii (maree), a plantelor (culturi) sau a parului nostru si a unora, si chiar sa favorizeze nasterea la gravidele pe luna plina. Prin urmare, nu este de mirare ca puterea Lunii este, de asemenea, capabila sa ne schimbe starea de spirit. Vezi aici cand este Luna plina si cum iti influenteaza viata.

Luna noua

Luna noua, luna neagra, luna intunecata sau novilunio, este prima faza lunara . Este, potrivit expertilor, atunci cand Pamantul, Luna si Soarele formeaza un unghi de aproape 180 de grade si se pare ca sunt in linie dreapta. In aceasta faza, daca sunt indeplinite conditiile ideale, au loc eclipse de soare partiale sau totale.

Faza lunara: Luna nu poate fi vazuta deoarece este in conjunctie cu Soarele.

Efecte: Exista o singura zi pe luna , care se numeste ziua 0. Este inceputul unei noi etape, Luna renaste si favorizeaza senzatia de energie si dorinta de a incepe lucruri noi. Este un moment bun pentru a detoxifia organismul si a face o zi de post si a incepe o dieta. Este o faza de meditatie si planificare.

Semiluna

Semiluna este faza dintre luna noua si luna plina. In cadrul acestei faze se disting trei faze interne. Vorbim despre Semiluna care dureaza din zilele 1 pana la 6, semiluna sfert in ziua 7 si semiluna gibosa din zilele 8 pana la 13.

Faza lunara: Soarele si Luna sunt la un unghi de 90º, Luna este vazuta sub forma unui „D”.

Efecte: Dureaza aproximativ 13 zile . Este un moment bun pentru a incepe proiecte si a lua decizii, simtim claritatea ideilor , absorbim lucrurile rapid, o productivitate mai mare in sarcinile zilnice, un moment bun pentru a corecta vechile obiceiuri proaste precum fumatul sau mancatul prea mult. Este un moment de dezvoltare si reorganizare pentru cresterea personala .

Luna plina

Luna plina sau luna plina este o faza in care Luna se afla in spatele Pamantului in raport cu Soarele si fata sa este complet iluminata . Cand alinierea Soare-Pamant-Luna este totala, are loc o eclipsa de Luna.

Faza lunara: Soarele este situat la 180º de Luna si il lumineaza complet din fata.

Efecte: Este un moment de transformare si de punct culminant a tot ceea ce s-a invatat. Apar sentimente de bucurie, vitalitate, exaltare si expansiune sociala, suntem mai receptivi, mai siguri pe noi insine si dorim sa relationam. Creste libidoul favorizand relatiile intime si pasiunea, poate chiar incuraja nasterea la femeile aflate intr-un stadiu avansat de sarcina .

Faza de scadere

Luna in descrestere este ultima dintre fazele lunare. Ca si in faza de epilare, faza de scadere include trei faze. Exista gibosul in scadere , din zilele 15 pana la 20, trimestrul in scadere , in ziua 21, si faza lunii in descrestere , din zilele 22 pana in 27.
Faza lunara: Soarele si Luna sunt la un unghi de 90º , jumatate se lumineaza in forma de „C”.
Efecte: Dureaza aproximativ 13 zile , de la 15 la 27. Este sfarsitul unei faze si pregatirea pentru a incepe una noua, dupa care incepe un alt ciclu lunar. Este un moment de maturizare personala pentru a renunta la negativul care ne-a persecutat in etapa anterioara si a ramane cu pozitivul evolutiei noastre. Este timpul sa finalizati proiecte, sa reflectati asupra proceselor intreprinse si, de asemenea, sa va bucurati de realizarile de viata si personale .
In general, cand vorbim despre fazele lunare, este obisnuit sa ne vina in minte patru, totusi, dupa cum am vazut, fazele Lunii sunt in total 8. 

Recente

Unakite: Piatra viziunii si transformarii

Unakite este un granit alterat si este extras din roci metasomatice, hidrotermale si metamorfice, este compus in principal din silicat de calciu, fier si...

Lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a functiona relatia de cuplu

Cum să faci o relație să funcționeze? Ei bine, chiar daca amandoi sunteti foarte ocupati, exista unele lucruri pe care le puteti incerca pentru...

Cum să calculezi suprafața utilă a unei locuințe?

Calcularea suprafeței utile a unei locuințe este importantă atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători. Aceasta nu doar influențează valoarea de piață a proprietății,...

Rase de caini potrivite barbatilor

Barbatii sunt mai pretentiosi atunci cand vine vorba de alegerea unui animal de companie. Acestia isi doresc un caine care sa le completeze personalitatea...

10 pasi pentru a avea grija de genele tale in sezonul cald

Diferenta dintre genele bine ingrijite si altele care nu sunt este vizibila si vizibila cu ochiul liber. Genele atente sunt mai populate, alungite, curbate...