Machiaj pentru ten gras

Ten gras, uscat, mixt, cu riduri, cu acnee, cu pete… Exista diferite tipuri de ten si de asemenea linii de produse specifice pentru a trata in detaliu caracteristicile fiecaruia dintre ele. Cand ne gandim la cosmetice pentru pielea noastra, mintea noastra se indreapta mereu catre creme si tratamente de hidratare sau pentru a trata anumite particularitati.

Oricum, cand vine vorba de folosirea machiajului, credem ca nu conteaza si ca toate produsele ne pot servi indiferent de tipul de ten pe care il avem. Le putem folosi, da. Dar nu vor avea aceleasi rezultate pe pielea grasa ca si pe pielea uscata, de exemplu.

Exista machiaj specific fiecarui tip de ten si altele care, pentru ca au una sau alta caracteristica, le fac mai mult sau mai putin recomandate. Continuand cu exemplul de mai inainte, exista anumite produse care pot adauga grasime, asa ca daca avem deja tenul gras, nu sunt o idee buna. Este mai bine pentru noi sa folosim unul care absoarbe, sau cel putin nu sporeste, acea grasime in plus.

In articolul de astazi Bekia, vom analiza ce tip de machiaj este cel mai potrivit pentru cei cu tenul gras. Mai sunt si altele despre ceea ce este cel mai recomandat pentru alte tipuri de ten. Deci primul lucru este sa determinati in ce grup se afla al dumneavoastra.

Caracteristicile tenului gras

Este usor de identificat si la un moment dat in viata noastra aproape toti am avut tenul gras. In adolescenta este foarte greu sa scapi de ea si o raportam la aparitia cosurilor. Acestea nu sunt doar un simptom al tenului gras. Porii dilatati si excesul de secretie sebacee sunt celelalte cele mai frecvente.

Pielea grasa este de obicei vazuta in orice moment, dar mai presus de toate se simte. Daca iti atingi fata si se simte umeda, lipicioasa, ai pielea grasa. In cazul in care inca nu esti convins ca ai tenul gras, sclipiciul este testul suprem. Straluciti mai mult decat un felinar echitabil in fotografii? Daca raspunsul este pozitiv, stii deja ce tip de piele ai.

Desi de obicei ne da destul de multe batai de cap pentru ca este greu sa combati stralucirea, cosurile tind sa apara cand te astepti mai putin si cheltuiesti o avere pe curatarea fetei pentru a scapa de punctele negre, nu totul este rau cand ai tenul gras.

Stiti ca este „mai dura” decat alte tipuri de piele? De asemenea, rezista mai bine in timp si de obicei celor care au pielea grasa le descopera primele riduri. Desigur, nu ai incredere in tine, pentru ca pielea se schimba de-a lungul anilor si poate deveni amestecata sau uscata. De aceea trebuie sa fii atent pentru a schimba, in caz ca ai nevoie, rutina faciala.

Ce machiaj sa folosesti?

Atunci cand te hotarasti ce machiaj sa folosesti atunci cand ai tenul gras, trebuie sa te uiti la ingredientele si texturile produselor. Astfel, pentru inceput, cauta-le pe cele care contin formule fara ulei, altfel ai adauga mai multa grasime pe piele. Exista si cele anti-orbire care minimizeaza stralucirea pe care o are pielea si ii confera un aspect mai satinat. Exista chiar si grunduri anti-lucire care sunt foarte recomandate.

Acest lucru este deosebit de important atunci cand alegeti un machiaj fluid pentru tenul gras. Daca nu o folosesti pe cea corecta, vei descoperi cum este potential crescuta stralucirea ta. Machiajul pudra, de regula, este cel mai recomandat tenului gras.

Utilizati produse care contin formule fara ulei

In cazul folosirii unui machiaj fluid, nu uita sa aplici la final un strat de pudre matifiante, deoarece acestea vor scadea luminozitatea fetei. Finisajele mate sunt de obicei preferate de cei cu tenul gras, din cauza cat de dificil este sa obtii acest efect.

In cazul fardului de obraz, se intampla ceva asemanator machiajului. Aruncati-le pe cele care sunt crema, deoarece va vor aduce mai multa stralucire fetei si alegeti formule pudra, aplicate cu o pensula.

In cazul fardurilor de pleoape, desi nu este o portiune a fetei in care se observa excesiv daca pielea este grasa, este indicat sa mergi si pe formule pudra si sa le arunci pe cele care au o textura crema.

Machiaj esential

V-am spus deja ca una dintre caracteristicile tenului gras este aspectul cosurilor, asa ca este important sa aveti mereu la indemana un corector bun, lucru de care cineva cu tenul uscat se poate descurca in majoritatea zilelor.

Daca corectorul este esential in trusa de toaleta, un alt element de baza sunt servetelele anti-lucire. Ele nu pot lipsi din geanta ta pentru ca te pot scoate din necaz cand vezi ca ti se lumineaza fata. Cu cateva atingeri absorb excesul de ulei si fara a deteriora (nu trebuie sa le freci, ci sa le atingi usor pe fata) machiajul.

Demachiaza

Sarcina demachierii este esentiala pentru a avea o piele sanatoasa si hidratata, dar este cu atat mai mult atunci cand este grasa. Cu o rutina de curatare eficienta, puteti tine grasimea la distanta si, de asemenea, sa minimizati unele dintre simptomele acesteia, cum ar fi cosurile sau punctele negre.

Curatarea fetei in fiecare seara (daca este posibil si dimineata) si demachierea zilnica sunt esentiale. De asemenea, este indicat sa va curatati pielea din cand in cand si sa va exfolieri o data sau de doua ori pe saptamana. In toate aceste operatii cauta produse specifice tenului gras.

Exista tendinta de a crede ca grasimea pielii este combatata cu utilizarea mai putina a cremelor, ca daca nu este hidratata isi va pierde o parte din uleiul. Nu numai ca acest lucru nu este adevarat, dar este contraproductiv.

Pielea grasa trebuie hidratata la fel de mult ca si pielea uscata. Nerespectarea acestui lucru nu va inceta sa fie pielea grasa, dar va deveni plictisitoare. Va pastra cosurile si punctele negre, precum si porii, care pot fi si mai deschisi. Pur si simplu trebuie sa folosesti produse cosmetice specifice fiecarui tip de piele.

Recente

Job de influencer

“Job” de influencer Oricine a luat in prezent contact in mod direct sau indirect cu un asa zis influencer. Dar putini stiu cu adevarat ce este...

5 motive pentru care vape-urile sunt o alegere mai benefică decât țigările clasice

Fumatul este cel mai practicat viciu la nivel mondial care determină anual milioane de victime tocmai din cauza faptului că, odată dezvoltată dependența, este...

Cum să organizezi o petrecere tip Gender Reveal perfectă

Cum să organizezi o petrecere tip Gender Reveal perfectă Organizarea unei petreceri de tip Gender Reveal este un moment special în viața oricărui părinte,...

Baiatul lui Dinu Maxer dus de urgenta la spital!

Clipe dificile pentru Dinua Maxer si Deaa. Copilul lor s-a lovit ieri dimineata. Ziua de 3 martie a fost una dificila pentru sotii Deea si...

Tehnologiile din aparatele de aer conditionat care ne fac viata mai buna

Aparatele de aer condiționat nu sunt doar simple dispozitive de răcire, ci elemente esențiale în multe locuințe și birouri, contribuind semnificativ la confortul nostru...