Stiti ce sunt starile alterate de constiinta?

S-ar putea sa va intrebati ce sunt starile modificate ale constiintei. Poate ca ati fost vreodata curios despre ce se intampla, de exemplu, cand cineva intra in coma sau cu pacienti care sunt in stare vegetativa. Sunt cateva intrebari pe care ni le putem pune in legatura cu aceste situatii. Lucrezi cu ele? Daca da, in ce conditii se realizeaza aceasta lucrare si ce se cauta cu ea? Gandeste-te ca vorbim de situatii complicate in care impotenta si incertitudinea pot fi obstacole importante.

Poti intra in coma din mai multe motive. Coma poate avea o origine traumatica, precum cele produse in accidente de circulatie, sau netraumatica, asa cum se intampla in accidentele cerebrovasculare (accident vascular cerebral, hemoragii cerebrale…) sau unele leziuni tumorale.

Coma este o stare in care apare reducerea constientei, cu o pierdere partiala sau completa a raspunsului la stimuli externi. Aceasta inseamna ca pacientul nu este capabil sa interactioneze in mod adecvat cu acesti stimuli.

Exista diferite grade in starile alterate de constiinta

Durerea care ma facea sa-mi retrag mana de la obiectul care a provocat-o, acum nu o simt si deci nu o scot. Nu percep mirosul de ars sau vocea mamei e de parca nu l-as percepe si nu reactionez la ea.

Toate acestea sunt exemple la care ne putem gandi. Adica,  exista o lipsa de reactie la expunerea la stimuli externi care ar provoca-o in conditii normale. Cu toate acestea, exista grade diferite ale acestor stari modificate de constiinta. Grade care sunt masurate cu o scara numita Scala Glasgow.

Aceasta scala tine cont de raspunsul verbal, motor si de deschidere a ochilor la apeluri si durere. Sunt efectuate teste simple cu pacientul pentru a observa modul in care acesta reactioneaza la anumiti stimuli externi. Aceasta scala evalueaza, prin urmare, gradul de raspuns al individului.

Odata realizate aceste exercitii, se iau punctajele obtinute si vom avea un index. Acest index ne spune cat de afectat este pacientul. Daca nu raspunde la niciun stimul, i se acorda cel mai mic scor. Daca le raspunzi la toate, ar implica ca nivelul tau de constiinta nu este, prin urmare, afectat.

Trebuie sa va salvam atentia cu orice pret

Odata realizat acest lucru, profesionistul indicat care a efectuat evaluarea va avea o harta mentala a modului in care este situatia pacientului la nivel neurologic si va putea interveni in functie de aceasta. Daca are un minim de atentie trebuie sa ne agatam de el. Trebuie sa generati toate situatiile posibile in care va folositi atentia.

Oamenii au cinci simturi. Unele mai folosite decat altele. Vederea, atingerea, mirosul, auzul si gustul. Sunt cunoscute cazurile persoanelor cu orbire care ajung sa faca o utilizare extraordinara si foarte fina a altor simturi. Au dezvoltat restul simturilor intr-un mod magistral pentru a compensa pe cel care le lipseste.

In cazurile de stari alterate de constiinta pe care le mentionam, este necesar sa evaluam ce simturi sunt pastrate si sa lucram cu ele. Zonele senzoriale ale creierului nostru sunt activate atunci cand primim stimuli externi . Prin urmare, trebuie sa activam aceste zone.

Cautand stimuli care genereaza o reactie

Pentru a activa aceste zone trebuie sa stimulam pacientul prin stimulii pastrati. In plus, daca folosim stimuli familiari pacientului si care se conecteaza cu ceva emotional pentru el, vom realiza ceva foarte important si fundamental, si anume ca el poate reactiona mai usor la acestia.

Reactia poate fi aproape imperceptibila, asa ca profesionistul care lucreaza cu acest tip de pacient trebuie sa aiba rabdare si sa fie foarte atent la orice modificari care apar in corpul lor ca reactie la stimulare . De la o miscare usoara a degetului aratator, la o schimbare subtila a pupilelor. Orice merge. Orice schimbare, absolut orice schimbare a corpului tau ne ofera informatii.

Odata ce specialistul a verificat ca stimularea acelui simt evoca un raspuns, misiunea lui va fi sa insiste asupra acestuia. Nu vrem sa-l facem sa se obisnuiasca cu acest stimul, vrem sa-l facem sa raspunda mereu la stimul. Obisnuirea ar presupune ca intensitatea reactiei este atenuata, cand ceea ce ne dorim este ca aceasta sa fie din ce in ce mai intensa, semn ca si activarea creierului este intensa.

Familiarul si emotionalul ajuta la recapatarea constiintei

Din acest motiv, veti fi auzit cazuri de oameni care isi aveau rudele in aceasta stare, si s-au dus la spital, si stand langa ei, le-au cantat cantecul preferat, sau le-au adus prajitura aceea care le-a placut atat de mult cu asta. miros caracteristic, sau au purtat acel animal de plus pe care l-au avut de mici si pe care le placea atat de mult sa-l mangaie.

Este esential, asadar, sa apelam la acele elemente la care stim ca pacientul obisnuia sa reactioneze intr-un mod mai semnificativ si, daca obtinem un raspuns diferentiat, sa mergem dupa el. Pe masura ce leul merge dupa prada sa. Profesionist trebuie sa urmareasca ceea ce il ajuta pe pacientul sau sa genereze raspunsuri. Oricare ar fi. Pacientul ne va marca care este ritmul si timpul lui.

Munca care se face cu acesti oameni este grea pentru ca schimbarile care apar de la o zi la alta sunt mici, dar pe termen lung este cu adevarat plina de satisfactii deoarece terenul care poate fi castigat cu stimulare, datorita plasticitatii creierului nostru , e mult. Astfel, dorim sa transmitem toate incurajarile din lume persoanelor aflate intr-un proces de recuperare, atat lor, cat si familiilor lor, pentru ca pe baza insistarii si a insistarii, rezultatele ajung de obicei sa vina.

Va lasam un videoclip care va va placea. Nu are de-a face in mod specific cu o stare de constiinta alterata, dar ofera o idee despre terenul care poate castiga incredere in handicapul cauzat de un accident.

Recente

Cum sa faci o manichiura si pedichiura acasa pas cu pas

Nimeni nu poate nega importanta unei manichiuri si pedichiuri bune in aspectul tau final. Fie ca vrei sa iti porti rochia cu niste sandale...

Cum sa recunosti ce semn zodiacal il guverneaza de la prima intalnire!

Toti vrem sa cunoastem oameni si, odata cu acestia, toate calitatile si defectele lor….si daca este posibil, chiar de prima data! Noi am adunat...

Idei utile pentru a readuce pasiunea in dormitor

Ai simțit că lucrurile nu au fost la fel în dormitor în ultima vreme? Mulți oameni se luptă să mențină o viață sexuală sănătoasă,...

Ghid de stil: camasi care arata bine cu un costum gri

Un costum gri este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face in dulapul tau. Este eleganta, sofisticata, trendy si super...

Lights and Tales – fotografie de nunta

Cu toții ne dorim să păstrăm cele mai frumoase momente din viața noastră, iar nunțile sunt cu siguranță unul dintre acele evenimente care rămân...