Este sexul bun pentru depresie?

Depresia este o afectiune de sanatate mintala care provoaca sentimente prelungite de tristete si lipsa de speranta. Este una dintre cele mai frecvente afectiuni de sanatate mintala din tara, cu pana la 17% din populatia americana care pretinde ca a experimentat-o cel putin o data in viata lor.

Poate fi foarte dificil sa traiesti cu depresia, deoarece poate interfera cu capacitatea ta de a te bucura de viata si de a interactiona cu ceilalti. In timp ce exista multe tratamente pentru depresie, unii oameni se intreaba daca sexul poate ajuta la inversarea simptomelor depresiei.

Sexul poate ajuta in lupta cu depresia?

Legatura dintre sex si depresie este destul de nuantata. In timp ce eliberarea imediata a substantelor chimice de bine si un sentiment de intimitate fizica cand faci sex cu fete de pe sexfete.ro poate ajuta cu siguranta la stimularea starii de spirit a cuiva, sexul nu va vindeca magic depresia. Eliberarea chimica „se simte bine” si include hormoni precum oxitocina si dopamina.

Acesti hormoni joaca un rol important in imbunatatirea starii de spirit si in a te face sa te simti mai fericit. In plus, a face sex te poate ajuta sa te conectezi cu ceilalti si sa creezi legaturi sociale. Acest lucru este important, deoarece sprijinul social este adesea crucial pentru persoanele cu depresie. Pe de alta parte, depresia se poate manifesta diferit de la o persoana la alta si nu este neobisnuit ca persoanele cu depresie sa nu experimenteze aceste efecte pozitive ale sexului.

Libidoul si dorinta sexuala in ele sunt scazute, iar aceste substante chimice placute nu sunt eliberate in corp, asa cum ar trebui in mod normal. Cu toate cele spuse, sexul este bun pentru depresie? Poate cineva sa fie deprimat sexual? In esenta, sexul va poate ajuta sa va imbunatatiti starea de spirit si sa va faca sa va simtiti mai fericiti pe termen scurt.

Cu toate acestea, daca simtiti ca sexul nu are acelasi efect ca ca in cazul altor persoane, exista multe alte tratamente pentru depresie disponibile pentru a va face sa va bucurati din nou de viata dvs. sexuala.

Tipuri de depresie

Exista mai mult de un tip de depresie, inclusiv:

·       Tulburare de depresie persistenta

·       Tulburare de depresie postpartum

·       Tulburari afective sezoniere

·       Tulburare de depresie majora

·       Tulburare de depresie psihotica

·       Tulburare bipolara

Depresia cu tulburari de anxietate

Atat barbatii, cat si femeile pot prezenta simptome ale depresiei. Aceste simptome va pot afecta fizic, mental si sexual. Insa, puteti apela la anunturi gratuite Giurgiu pentru a face sex in cazul in care nu aveti o relatie de ceva timp. Aflati cum sa faceti fata depresiei citind mai departe.

 Simptome comune ale depresiei

Indiferent daca este usor sau moderat, este important sa identificam semnele depresiei pentru a o vindeca. Iata simptomele depresiei care va pot afecta sanatatea fizica si psihica:

·       Stare de spirit persistenta scazuta

·       Sentimente de lipsa de valoare sau vinovatie

·       Energie scazuta sau oboseala

·       Dificultati de concentrare

·       Pierderea interesului in activitatile de care te -ai bucurat odata

Daca intampinati simptomele de depresie enumerate mai sus, discutati cu un medic pentru a invata cum sa faceti fata acestei boli mentale.

Ce legatura are sexul cu depresia?

Asa cum am mentionat anterior, sexul semnaleaza creierul nostru pentru a produce neurotransmitatori ca raspuns la excitare sexuala si activitate sexuala placuta cu escorte Giurgiu. Cand corpul tau este sub aceasta stare de excitare, fluxul de sange se indreapta catre zonele tale genitale.

Pentru barbati, aceasta crestere a fluxului de sange catre organele sexuale determina formarea unei erectii, un eveniment important pentru a avea loc actul sexual. Cu toate acestea, atunci cand cineva este deprimat, exista o pauza in acest proces. Depresia incetineste productia acestor hormoni si neurotransmitatori, afectand astfel capacitatea unui barbat de a ramane erect.

Recente

Totul despre giardia la caini!

Giardia sunt organisme unicelulare care traiesc in intestinul subtirea al cainilor. Infectia cu giardia se numeste giardioza. In general, infectia cu giardia este comuna,...

10 metode de contraceptie la care poti apela oricand

Fiindca stiinta progreseaza mereu, avem la dispozitie o multime de metode de contraceptie si sunt destul de sigura ca vor mai aparea altele noi,...

Care sunt beneficiile pentru sanatate mintala ale exercitiului fizic?

Exercitiul fizic nu se refera doar la capacitatea aeroba si la dimensiunea musculara. Sigur, exercitiul fizic iti poate imbunatati sanatatea fizica si fizicul,...

6 curiozitati ale culturii egiptene

Egiptul antic s-a remarcat prin numeroasele sale inovatii in medicina, stiinta si literatura. Era, de asemenea, o societate mult mai egalitara decat contemporanii...

HIV/SIDA: 20 de intrebari si raspunsuri

SIDA, sau Sindromul Imunodeficientei Autodobandite, este o afectiune a sistemului imunitar si se caracterizeaza prin diferite infectii, neoplasme, disfunctii neurologice si multe alte sindromuri....