Ce simbolizeaza culorile globurilor din bradul de Craciun?

Ce simbolizeaza culorile globurilor din bradul de Craciun?

Craciunul este sarbatoarea cadourilor, a pacii si a linistii sufletesti. Cu acest prilej, in seara de Ajun, toata familia se strange in jurul bradului frumos impodobit si-l asteapta cu nerabdare pe Mos Craciun sa le imparta daruri. Dar iata ce simbolizeaza globurile din brad si culorile acestora.

Bradul de Craciun este unul dintre cele mai importante simboluri ale sarbatorilor de iarna. El semnifica viata oferita de Hristos, “darul suprem al lui Dumnezeu pentru omenire”. Vestitul pom cu cetina vesnic verde este legat de o traditie veche, care slaveste valoarea vietii. De sarbatori, darurile trebuie asezate sub el in semn de recunostinta, iubire, iertare, ascultare reciproca si de primire a vietii “perene” pe care ne-a daruit-o Dumnezeu. Evident, din pomul de Craciun nu trebuie sa lipseasca ornamentele. Globurile care dau o frumusete aparte bradului au si o poveste interesanta, purtata prin toata lumea de generatii intregi. Se spune ca in ziua in care Fecioara Maria l-a adus pe lume pe Iisus Hristos, un artist foarte sarac era in trecere pe langa ieslea de la Betleem si a hotarat sa-l viziteze pe micul prunc. Cum nu avea niciun cadou, ezita, dar s-a gandit sa jongleze cu mingile. Jocul sau l-a facut pe Iisus sa rada. Tocmai de aceea, pomul vietii se impodobeste in fiecare an cu globuri frumos colorate, acestea devenind cele mai importante decoratiuni. In functie de culorile globurilor cu care iti impodobesti bradul, anul viitor iti va aduce mult noroc, sanatate si realizari profesionale.

Albul iti reda echilibrul si bucuria

Puritatea si inocenta, simbolizate de albul zapezii, trebuie sa se reflecte in fiecare an din globurile bradului tau. Totodata, aceasta culoare reprezinta smerenia si bunatatea. Albul iti va aduce, in anul care vine, echilibrul de care ai nevoie, bucuria, fericirea si intelepciunea. Pe langa decoratiunile albe, poti folosi si unele argintii, care iti vor aduce bucuria sarbatorii Craciunului.

Rosul te face mai puternic si iti aduce prieteni iubitori

Culoarea care se regaseste in costumul lui Mos Craciun este un simbol religios al focului, iubirii si daruirii. Daca iti decorezi bradul cu globulete rosii, vei atrage tot mai multi oameni iubitori pe langa tine si iti vei largi grupul de prieteni pe care poti conta la greu. Prin forta, puterea si stralucirea lui, rosul are actiuni binefacatoare, marindu-ti puterea vointei, a curajului si a implinirii sufletesti.

Verdele iti aduce bunastare

Culoarea cetinei de brad trebuie sa se regaseasca in fiecare an in ornamentele din pom. Simbol consacrat al tineretii, vietii si bunastarii, verdele iti aduce spor in casa, liniste in familie, stabilitate financiara si economica, precum si realizari in plan profesional.

Albastrul iti da sanatate si te tine departe de spiritele rele

Globuletele albastre sunt indispensabile. Albastrul cerului care se afla pe astfel de decoratiuni da stil bradului si iti aduce multa liniste psihica, sanatate si putere de cucerire. In plus, globurile albastre te tin departe de spiritele rele.

Auriul iti poarta noroc la bani

Este culoarea luminii, a perfectiunii spirituale si a aurei sfinteniei. Auriul folosit la realizarea icoanelor trebuie sa decoreze si materialele din care sunt confectionate globurile pentru brad. Daca esti un bun credincios, auriul iti va alunga starile de teama si iti va aduce succes financiar.

Ritualul impodobirii bradului este mirific, iar daca respecti traditia culorilor, Anul Nou iti poate aduce ceea ce pana acum iti lipsea.

[sursa: CanCan]

3 comments to Ce simbolizeaza culorile globurilor din bradul de Craciun?

Leave a Reply

 

 

*

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.